Hoe werkt het?

Energielabel aanvragen

Energielabel aanvragen? Dat is verplicht als je een gebouw verkoopt, verhuurt of oplevert. Voorkom problemen en regel het direct. Bij ons krijg je binnen één werkdag een prijsindicatie. Het energielabel zit binnen een week in je mailbox.

Heb je advies nodig?

Heb je een energielabel nodig? Het geeft je inzicht en handvatten om te verduurzamen. Als lokale energielabel-expert help ik je daarmee graag!
06 – 26 52 46 29
Albert - Energielabel Expert
Albert Energielabel Expert
Appartement
Al vanaf
€ 225,00
Energielabel appartement
Huis
Al vanaf
€ 325,00
Energielabel huis
Bedrijfspand
Al vanaf
€ 499,00
Energielabel bedrijfspand

Energielabel aanvragen uitgelegd

Een energielabel geeft aan hoe zuinig je woning, appartement of bedrijfspand is. Dat wordt bepaald met de letters A t/m G. Categorie A is het meest zuinig, G het minst. Op het energielabel staat hoeveel energie het gebouw verbruikt, wat de staat van de isolatie is en of het gebouw makkelijk zonder gas kan. Het beschrijft ook welke energiebesparende maatregelen je kunt nemen.

Verkoop, verhuur of lever je een woning of bedrijfspand op? Dan moet je een energielabel overdragen. Doe je dat niet? Dan riskeer je een boete.

Voordelen van een energielabel

Heb je energielabel A, B of C? Dat geeft kopers en huurders een extra reden om geïnteresseerd te zijn. Het zorgt voor een lagere energierekening, comfortabele omgeving en is beter voor het milieu. Dat kan de verkoop- of huurprijs positief beïnvloeden en het proces versnellen. Een energielabel is 10 jaar geldig. Verhuis je niet direct? Alvast een energielabel aanvragen kan dus geen kwaad.

Het aanvragen van een energielabel geeft jou daarnaast inzicht in wat je kunt doen, om te verduurzamen. Advies nodig? Wij denken graag mee!

Wat kun je verwachten?

Onze werkwijze

Icoon cijfer Afspraak maken

Label aangevraagd? Dan komen we graag bij je langs.

Icoon cijfer Bezoek brengen

In een dagdeel beoordelen we de energiezuinigheid van het gebouw.

Icoon cijfer Label aanmelden

We werken alle gegevens netjes uit en melden het gebouw aan.

Icoon cijfer Label opsturen

Is het energielabel binnen? Dan komt het direct jouw kant op!

Veelgestelde vragen