Snel geregeld

Energielabel A

Een woning met energielabel A heeft een ‘zeer laag energieverbruik’. Het woont comfortabel, bespaart geld en is beter voor het milieu. Groener kan niet. Het is het meest duurzaam en het meest zuinig. Wil je dit bereiken of achterhalen of jouw woning dit label al heeft? Dan zit je bij ons goed.

Energielabel

Heb je advies nodig?

Heb je een energielabel nodig? Het geeft je inzicht en handvatten om te verduurzamen. Als lokale energielabel-expert help ik je daarmee graag!
06 – 26 52 46 29
Albert - Energielabel Expert
Albert Energielabel Expert
Appartement
Al vanaf
€ 225,00
Energielabel appartement
Huis
Al vanaf
€ 325,00
Energielabel huis
Bedrijfspand
Al vanaf
€ 499,00
Energielabel bedrijfspand

Over energielabel A

Ben je benieuwd naar de energiezuinigheid van een woning? Dat wordt aangegeven met het energielabel. Dit is verplicht om mee te leveren bij de verkoop, verhuur of oplevering van een woning. Energielabel A++++ is het meest zuinig, energielabel G het minst.

Energielabel A is het groenste label dat jouw pand kan hebben. Koop je een woning met energielabel A (of hoger), dan profiteer je van een laag energieverbruik. Het is meestal gebouwd na 1991. Je gaat in een duurzaam gebouw wonen of werken. Hoe meer plusjes er achter de A staan, hoe zuiniger het is. Dat zit zo:

 • Energielabel A: 160 kWh/m2
 • Energielabel A+: 105 kWh/m2
 • Energielabel A++: 75 kWh/m2
 • Energielabel A+++: 50 kWh/m2
 • Energielabel A++++: 0 kWh/m2

Als jouw woning energielabel A heeft, dan is het goed geïsoleerd, voorzien van een energiezuinige cv-ketel of warmtepomp en liggen er zonnepanelen op het dak.

Voordelen energielabel A

Hoe weet je of jouw woning energielabel A heeft? Dat kun je laten berekenen. Het is verplicht om dit te doen bij verkoop, verhuur of oplevering. Maar dat hoeft niet de enige reden te zijn. Misschien heb je nog geen energielabel A, maar wil je dit wel bereiken. Of wil je een plusje erbij. Vanuit duurzame of financiële overwegingen. Energielabel A(++++) heeft een aantal voordelen:

 • Lage energierekening. Je verbruik is laag en daarmee je maandelijkse kosten ook.
 • Waardestijging. Een ‘0-op-de-rekening-woning’ is aantrekkelijk voor kopers.
 • Comfortabel wonen. Een aangename temperatuur in huis, dankzij goede isolatie.

Elk energielabel kun je verbeteren. Met uitzondering van het hoogst haalbare. Op het label staat vermeld wat je hiervoor kunt doen. Maar ook wij kunnen je voorzien van advies. Als je wilt verduurzamen óf een energielabel wilt aanvragen. Wij werken snel, zijn flexibel en leveren een vakkundig rapport. Neem contact met ons op!

Wat kun je verwachten?

Onze werkwijze

Icoon cijfer Afspraak maken

Label aangevraagd? Dan komen we graag bij je langs.

Icoon cijfer Bezoek brengen

In een dagdeel beoordelen we de energiezuinigheid van het gebouw.

Icoon cijfer Label aanmelden

We werken alle gegevens netjes uit en melden het gebouw aan.

Icoon cijfer Label opsturen

Is het energielabel binnen? Dan komt het direct jouw kant op!

Veelgestelde vragen

 • Wat is een energielabel?

  Ben je benieuwd naar de energiezuinigheid van een woning? Dat wordt aangegeven met het energielabel. Dit is verplicht om mee te leveren bij de verkoop, verhuur of oplevering van een woning. Energielabel A++++ is het meest zuinig, energielabel G het minst.

 • Wat zegt energielabel A(++++)?

  Energielabel A is het ‘groenste’ label dat jouw pand kan hebben. Koop je een woning met energielabel A (of hoger), dan profiteer je van een laag energieverbruik. Het is meestal gebouwd na 1991. Je gaat in een duurzaam gebouw wonen of werken. Hoe meer plusjes er achter de A staan, hoe zuiniger het is. Als jouw woning energielabel A heeft, dan is het goed geïsoleerd, voorzien van een energiezuinige cv-ketel of warmtepomp en liggen er zonnepanelen op het dak.

 • Hoe kan ik energielabel A verbeteren?

  Op het label staat vermeld wat je hiervoor kunt doen. Maar ook wij kunnen je voorzien van advies. Als je wilt verduurzamen óf een energielabel wilt aanvragen. Wij werken snel, zijn flexibel en leveren een vakkundig rapport.