Snel geregeld

Energielabel aanvragen voor een kantoor

Heb je een kantoorpand in je bezit? Als je deze gaat verkopen, verhuren of opleveren moet je een energielabel over kunnen dragen. Daarbij moet een kantoorpand vanaf 2023 minimaal energielabel C hebben. We ondersteunen je graag bij het nemen van de juiste maatregelen én de aanvraag van het energielabel voor je kantoor.

Heb je advies nodig?

Heb je een energielabel nodig? Het geeft je inzicht en handvatten om te verduurzamen. Als lokale energielabel-expert help ik je daarmee graag!
06 – 26 52 46 29
Albert - Energielabel Expert
Albert Energielabel Expert
Kantoor tot 100 m²
€ 499,00
Energielabel aanvragen
Kantoor tot 250 m²
€ 579,00
Energielabel aanvragen
Kantoor tot 500 m²
€ 659,00
Energielabel aanvragen
Kantoor tot 1000 m²
€ 779,00
Energielabel aanvragen
Kantoor tot 1500 m²
€ 925,00
Energielabel aanvragen
Kantoor vanaf 1500 m²
Prijs op aanvraag
Offerte aanvragen

Energielabel C voor kantoren

Het klimaatakkoord in Nederland is ambitieus. De overheid streeft naar 95% minder CO2-uitstoot in 2050. Om dat te bereiken, zijn er doelen gesteld. Vanaf 2023 is minimaal energielabel C voor jouw kantoor verplicht, als het voldoet aan deze voorwaarden:

  • Je bent eigenaar van het kantoor
  • De totale oppervlakte is minimaal 100 m2
  • De gebruiksoppervlakte met kantoorfuncties is meer dan 50% van de totaaloppervlakte
  • Het pand wordt niet gesloopt of onteigend binnen twee jaar
  • Het pand is geen (volledig of gedeeltelijk) monument
  • Het gebouw gebruikt energie om het binnenklimaat te regelen
  • De terugverdientijd van de energiebesparende maatregelen is minder dan tien jaar

Doe je dit niet? Dan mag je officieel het kantoor niet meer gebruiken. Dat staat in het Bouwbesluit 2012. Vanaf 2023 wordt hier actief op gehandhaafd door gemeenten.

Gebruikt jouw kantoorpand minstens 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 aardgas? Dan heb je ook een energiebesparingsplicht. Het is de bedoeling dat je elke vier jaar rapporteert over de maatregelen die je neemt om energie te besparen. Met een terugverdientijd van vijf jaar of minder.

Verbouwen en de renovatiestandaard

Vraag je bij ons een energielabel kantoor aan? Dan ontvang je binnen één werkdag een prijsindicatie, komen we op locatie langs en is het label na één week binnen. We werken deskundig, goed en snel. Onze BRL9500-3 certificatie maakt ons gelegitimeerd om een energielabel kantoor te mogen aanvragen, beoordelen en registreren.

Een energielabel voor je kantoor is tien jaar geldig. Bij een bedrijfspand is G het slechtst en A+++++ het best. Hang het zichtbaar op (bij de ingang), wanneer jouw gebouw een oppervlakte van meer dan 250 m2 heeft.

Welk energielabel jouw kantoor in 2050 moet hebben, dat is nog niet bekend. Dat wordt na 2030 bepaald. Wil je hier alvast aan voldoen, dan kun je het pand verbouwen volgens de renovatiestandaard. Dat heb je gegarandeerd een gebouw dat energiezuinig genoeg is, tot 2050.

Heb je duurzaamheidsbegeleiding nodig? We adviseren je graag over de maatregelen, die je het beste kunt nemen. Zo voorkom je dat je het kantoorpand meerdere keren moet verbouwen.

Wat kun je verwachten?

Onze werkwijze

Icoon cijfer Afspraak maken

Label aangevraagd? Dan komen we graag bij je langs.

Icoon cijfer Bezoek brengen

In een dagdeel beoordelen we de energiezuinigheid van het gebouw.

Icoon cijfer Label aanmelden

We werken alle gegevens netjes uit en melden het gebouw aan.

Icoon cijfer Label opsturen

Is het energielabel binnen? Dan komt het direct jouw kant op!

Veelgestelde vragen