Gewoon, snel en goed

Energielabel aanvragen in Wageningen

Woon jij in het levendige Wageningen, bekend om zijn universiteit en groene karakter? Of staat jouw kantoorgebouw wellicht in het zakelijke centrum van Wageningen? Voor de verkoop, verhuur of oplevering van je woning of bedrijfspand is een energielabel vereist. Denk je erover na om een energielabel aan te vragen in Wageningen? Bij ons kun je rekenen op een vlotte en deskundige service. De keuze is aan jou.

Zonnepanelen woning

Heb je advies nodig?

Heb je een energielabel nodig? Het geeft je inzicht en handvatten om te verduurzamen. Als lokale energielabel-expert help ik je daarmee graag!
06 – 26 52 46 29
Albert - Energielabel Expert
Albert Energielabel Expert
Appartement
Al vanaf
€ 225,00
Energielabel appartement
Huis
Al vanaf
€ 325,00
Energielabel huis
Bedrijfspand
Al vanaf
€ 499,00
Energielabel bedrijfspand

Woning in Wageningen

Staat jouw woning in Wageningen op het punt van verkopen of verhuren? Dan is het verplicht om een energielabel te hebben. Om een energielabel in Wageningen aan te vragen, heb je een erkende adviseur nodig, zoals wij dat zijn. We inspecteren je woning zorgvuldig en letten daarbij specifiek op de isolatie, verwarming en maatregelen voor verduurzaming. Deze bevindingen vormen de basis voor het energielabel.

Is het huidige energielabel van je woning nog actueel en geldig (het is namelijk tien jaar geldig)? Als er geen significante aanpassingen aan je huis zijn gedaan, is een nieuw label mogelijk niet vereist. Toch kan het in veel gevallen voordelig zijn om een recent label te hebben. Een up-to-date energielabel kan namelijk de aantrekkingskracht van jouw woning in Wageningen verhogen. Het label geeft inzicht in:

  • De energie-efficiëntie van de woning, aangeduid met een letter; een A-label of beter kan de waarde en de aantrekkelijkheid van de woning verhogen.
  • Adviezen om de woning verder te verduurzamen, wat waardevol kan zijn voor toekomstige kopers of huurders.
  • Gedetailleerde informatie over het huidige energieverbruik en de al genomen duurzaamheidsmaatregelen, waardoor potentiële kopers een duidelijk beeld krijgen van de verwachte energiekosten.

Het proces van een energielabel aanvragen in Wageningen verloopt bij ons soepel en transparant. Binnen één werkdag informeren we je over de kosten en na onze inspectie ontvang je het label doorgaans binnen een week.

Bedrijfspand in Wageningen

Sta je op het punt om jouw bedrijfspand in Wageningen te verkopen of te verhuren? Voor utiliteitsgebouwen groter dan 50 m2 is het een vereiste om een energielabel aan te vragen. Let op: dit geldt niet voor monumentale panden.

Denk je eraan om voor je pand in Wageningen een energielabel aan te vragen? Je bent bij ons aan het juiste adres. Met onze BRL9500-3 certificering garanderen wij professioneel en deskundig advies. Binnen één werkdag voorzien wij je van een duidelijke kostenraming. Na de inspectie van je gebouw, ontvang je in de meeste gevallen het energielabel binnen een week.

Is de oppervlakte van jouw bedrijfspand in Wageningen meer dan 100 m2? Zorg er dan voor dat je over minstens een energielabel C beschikt, zoals sinds 2023 is vereist. Naast het aanvragen van een energielabel in Wageningen, adviseren wij je ook graag over verduurzamingsmogelijkheden voor je pand. We staan voor je klaar!

Voor bedrijfsgebouwen in Wageningen met een oppervlakte van meer dan 250 m2 die regelmatig bezoekers ontvangen, zoals winkels, is het niet enkel van belang een energielabel te hebben, maar moet dit ook zichtbaar getoond worden, bij voorkeur bij de ingang. Wil je hier meer over weten? Schroom niet en neem direct contact met ons op!

Wat kun je verwachten?

Onze werkwijze

Icoon cijfer Afspraak maken

Label aangevraagd? Dan komen we graag bij je langs.

Icoon cijfer Bezoek brengen

In een dagdeel beoordelen we de energiezuinigheid van het gebouw.

Icoon cijfer Label aanmelden

We werken alle gegevens netjes uit en melden het gebouw aan.

Icoon cijfer Label opsturen

Is het energielabel binnen? Dan komt het direct jouw kant op!

Veelgestelde vragen