Snel geregeld

Energielabel aanvragen voor een winkelpand

Ben jij eigenaar van een winkel of showroom? Bij verkoop, verhuur of oplevering is een energielabel voor het winkelpand verplicht. Voor elk type winkel, vanaf 50 m2. Wij regelen het gewoon, snel en goed. Je hebt het energielabel winkelpand binnen één week binnen. Dat is service, waar je op kunt bouwen.

Energielabel winkelpand

Heb je advies nodig?

Heb je een energielabel nodig? Het geeft je inzicht en handvatten om te verduurzamen. Als lokale energielabel-expert help ik je daarmee graag!
06 – 26 52 46 29
Albert - Energielabel Expert
Albert Energielabel Expert
Winkelpand tot 100 m²
€ 499,00
Energielabel aanvragen
Winkelpand tot 250 m²
€ 579,00
Energielabel aanvragen
Winkelpand tot 500 m²
€ 659,00
Energielabel aanvragen
Winkelpand tot 1000 m²
€ 779,00
Energielabel aanvragen
Winkelpand tot 1500 m²
€ 925,00
Energielabel aanvragen
Winkelpand vanaf 1500 m²
Prijs op aanvraag
Offerte aanvragen

Van supermarkt tot warenhuis

Een energielabel is voor elke winkel verplicht, vanaf 50 m2. Van supermarkt tot warenhuis. Maar ook een showroom bijvoorbeeld. Als je het pand gaat verkopen of verhuren, moet je een energielabel over kunnen dragen. Doe je dat niet, dan riskeer je een boete. En die zijn niet mals.

Woon je boven de winkel, op een ander huisnummer? Dan heb je daarvoor een apart energielabel voor een woning nodig. Een energielabel geeft belangrijke informatie over de zuinigheid van het gebouw. De overheid hecht daar waarde aan. Daarom is een energielabel winkelpand verplicht, sinds 2015. Wat daar bijvoorbeeld invloed op heeft:

  • Verlichting – Gebruik je LED-verlichting?
  • Energieinstallaties – Wek je duurzame energie op?
  • Isolatie – Is het pand goed geïsoleerd in dak, gevel en vloer?

Vraag je een energielabel voor je winkel aan, dan krijg je binnen één werkdag een prijsindicatie. Daarna komen we bij je langs. We beoordelen het pand op deze en andere factoren. Daarvoor zijn we gecertificeerd. We begrijpen dat je dit snel voor elkaar wilt hebben. Daarom ontvang je bij ons het energielabel voor je winkelpand binnen één week.

Regels energielabel winkelpand

Heb je een energielabel ontvangen? Dan kun je er weer even tegenaan. Een energielabel voor je winkelpand is 10 jaar geldig.

Wist je dat het verplicht is om deze zichtbaar op te hangen? Tenminste, als jouw winkel een oppervlakte van meer dan 250 m2 heeft én er regelmatig bezoekers in- en uitlopen. Hang het dan bijvoorbeeld bij de ingang. Als jouw pand onderdeel van een winkelcentrum is, dan hoort het label bij de ingang van het gebouw te hangen.

Kantoorpanden moeten minimaal energielabel C hebben, vanaf 2023. Dit geldt (nog) niet voor winkels. Het is wel raadzaam om duurzaamheidsmaatregelen te nemen. Energiebesparing wordt namelijk steeds belangrijker. Op het energielabel van je winkelpand staan verbetermogelijkheden. Er zijn genoeg subsidies die dit financieel aantrekkelijk maken. Wij kunnen je daarin goed adviseren. Laat je van je horen?

Wat kun je verwachten?

Onze werkwijze

Icoon cijfer Afspraak maken

Label aangevraagd? Dan komen we graag bij je langs.

Icoon cijfer Bezoek brengen

In een dagdeel beoordelen we de energiezuinigheid van het gebouw.

Icoon cijfer Label aanmelden

We werken alle gegevens netjes uit en melden het gebouw aan.

Icoon cijfer Label opsturen

Is het energielabel binnen? Dan komt het direct jouw kant op!

Veelgestelde vragen