Snel geregeld

Energielabel berekenen

Kun je zelf je energielabel berekenen? Misschien vraag je je dat wel af. Dat kon wel, maar is sinds 2021 niet meer mogelijk. Als je een woning gaat verkopen, verhuren of opleveren, is het nodig om een energielabel te laten berekenen. Schakel daarvoor een gecertificeerde adviseur in. Wij werken snel, deskundig en flexibel. Is dat wat je zoekt? We regelen het graag voor je.

Energielabel laptop

Heb je advies nodig?

Heb je een energielabel nodig? Het geeft je inzicht en handvatten om te verduurzamen. Als lokale energielabel-expert help ik je daarmee graag!
06 – 26 52 46 29
Albert - Energielabel Expert
Albert Energielabel Expert
Appartement
Al vanaf
€ 225,00
Energielabel appartement
Huis
Al vanaf
€ 325,00
Energielabel huis
Bedrijfspand
Al vanaf
€ 499,00
Energielabel bedrijfspand

Energielabel zelf berekenen

Wilde je graag je energielabel zelf berekenen? Dat moet je sinds 2021 overlaten aan een adviseur. Voor die tijd kon je zelf je energielabel berekenen. Inmiddels zijn deze richtlijnen aangescherpt. Waar je eerst online een aanvraag kon doen, is het nu nodig om een adviseur aan huis te laten komen.

Misschien vind je dat jammer, omdat je het berekenen van je energielabel graag in eigen hand houdt. Misschien slaak je een zucht van opluchting, omdat het toch wel moeilijke materie is. Hoe het ook zij, er zit weinig anders op dan een energieadviseur in te schakelen om je energielabel te laten berekenen. Maar hoe gaat dat dan?

  • Afspraak maken: Vraag een label aan via onze website. We plannen een moment in, waarop we langskomen.
  • Bezoek brengen: We lopen in een dagdeel allerlei kenmerken van jouw woning of bedrijfspand langs, om het energielabel te berekenen.
  • Label aanmelden: We werken de energiezuinigheid van het gebouw uit en melden het aan, om een energielabel te ontvangen.
  • Label opsturen: Zodra het energielabel binnen is, komt het jouw kant op. Dit is normaliter binnen een week.

Energielabel laten berekenen

De belangrijkste factor voor de berekening van het energielabel? Dat is het fossiele energieverbruik in kilowattuur per vierkante meter per jaar (kWh/m2.jr). We bepalen dat aan de hand van documentatie, referenties en rekenmodellen. Daarvoor kijken we bijvoorbeeld naar:

  • Wat is het bouwjaar?
  • Wat is het woningtype?
  • Wat voor glaswerk heeft het gebouw?
  • Van welk soort verwarming maak je gebruik?
  • Heeft het gebouw gevel-, muur-, dak- of vloerisolatie?
  • Hoe zit het met zonnepanelen en/of een zonneboiler?

Een lange lijst. Maar als erkend adviseur weten we precies waar we op moeten letten. Dankzij onze BRL9500-3 certificering mogen we een energielabel voor kantoor berekenen, maar ook voor jouw woning.

Heb je het resultaat binnen, maar ben je niet tevreden? Natuurlijk is het mogelijk om het energielabel te verbeteren. Je kunt veel doen, om jouw woning of bedrijfspand zuiniger te maken. We helpen je graag met een duurzaamheidsadvies. Laat weten, wat we voor je kunnen doen!

Wat kun je verwachten?

Onze werkwijze

Icoon cijfer Afspraak maken

Label aangevraagd? Dan komen we graag bij je langs.

Icoon cijfer Bezoek brengen

In een dagdeel beoordelen we de energiezuinigheid van het gebouw.

Icoon cijfer Label aanmelden

We werken alle gegevens netjes uit en melden het gebouw aan.

Icoon cijfer Label opsturen

Is het energielabel binnen? Dan komt het direct jouw kant op!

Veelgestelde vragen