Snel geregeld

Energielabel aanpassen

Wil je jouw energielabel aanpassen? Dat is slim, bijvoorbeeld als je dak inmiddels vol zonnepanelen ligt. Het ventilatiesysteem is vernieuwd. Of je huis nu op een duurzame manier verwarmd wordt. Je energielabel aanpassen na een verbouwing kun je niet zelf. Daar heb je ons voor nodig. We regelen het graag voor je!

Zonnepanelen nieuwbouwwoningen

Heb je advies nodig?

Heb je een energielabel nodig? Het geeft je inzicht en handvatten om te verduurzamen. Als lokale energielabel-expert help ik je daarmee graag!
06 – 26 52 46 29
Albert - Energielabel Expert
Albert Energielabel Expert
Appartement
Al vanaf
€ 225,00
Energielabel appartement
Huis
Al vanaf
€ 325,00
Energielabel huis
Bedrijfspand
Al vanaf
€ 499,00
Energielabel bedrijfspand

Energielabel aanpassen na zonnepanelen

Sinds 2015 heeft elke woning een voorlopig energielabel. De letter geeft aan hoe spaarzaam het huis is. A++++ is het hoogst, G het laagst. Hoe beter je energielabel, hoe meer jouw woning waard wordt. De leefomgeving wordt comfortabeler en de energierekening lager. Dat is aantrekkelijk voor kopers, maar ook voor jezelf.

Geen wonder dat veel Nederlanders duurzaamheidsmaatregelen treffen. Elke maatregel die je neemt, kan jouw energielabel verbeteren. Het levert je een hogere letter op. Je springt bijvoorbeeld van B naar A. Is jouw label achterhaald? Dan kun je deze aan laten passen. Je kunt bijvoorbeeld:

  • Je energielabel aanpassen na zonnepanelen
  • Je energielabel aanpassen na isolatie
  • Je energielabel aanpassen na een verbouwing

Weet je niet goed wat de beste keuze is voor jouw woning? Laat ons je begeleiden. We brengen graag een duurzaamheidsadvies uit. Daarna inspecteren we je woning opnieuw, om het energielabel van je huis aan te passen.

Energielabel van mijn huis aanpassen

Wil je het energielabel van je huis aanpassen? Zowel een bestaand energielabel aanpassen als een nieuwe aanvragen kun je niet zelf. Sinds 2021 heb je daarvoor een erkend adviseur nodig, zoals wij. Daardoor brengt een energielabel aanpassen, kosten met zich mee.

Hoeveel je kwijt bent, hangt af van het type en de oppervlakte. Een nieuwbouwwoning heeft andere kenmerken, dan een kantoorpand. En een appartement kan schaalvoordelen hebben, ten opzichte van een huis. Bereken hier hoeveel het energielabel aanpassen jou gaat kosten.

Let op: een energielabel is verplicht bij verkoop, verhuur of oplevering van een pand. Als jouw woning een verbouwing heeft ondergaan, is het dus zeker slim om het energielabel aan te laten passen, om het beter in de markt te zetten.

Als je een energielabel wilt aanpassen, dan komen we graag bij je langs. We inspecteren de energiezuinigheid van het gebouw. Dat werken we uit en sturen we op. Het label ontvang je binnen een week! Zo makkelijk kan het gaan.

Wat kun je verwachten?

Onze werkwijze

Icoon cijfer Afspraak maken

Label aangevraagd? Dan komen we graag bij je langs.

Icoon cijfer Bezoek brengen

In een dagdeel beoordelen we de energiezuinigheid van het gebouw.

Icoon cijfer Label aanmelden

We werken alle gegevens netjes uit en melden het gebouw aan.

Icoon cijfer Label opsturen

Is het energielabel binnen? Dan komt het direct jouw kant op!

Veelgestelde vragen