Snel geregeld

Energielabel verbeteren

Ben je niet tevreden over de letter op jouw energielabel? Of schrik je elke maand van de energierekening? Ga aan de slag met verduurzaming. Samen kunnen we jouw energielabel verbeteren. We geven je graag wat tips.

Energielabel

Heb je advies nodig?

Heb je een energielabel nodig? Het geeft je inzicht en handvatten om te verduurzamen. Als lokale energielabel-expert help ik je daarmee graag!
06 – 26 52 46 29
Albert - Energielabel Expert
Albert Energielabel Expert
Appartement
Al vanaf
€ 225,00
Energielabel appartement
Huis
Al vanaf
€ 325,00
Energielabel huis
Bedrijfspand
Al vanaf
€ 499,00
Energielabel bedrijfspand

Energiezuinigheid van jouw woning

Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig jouw huis, appartement of kantoor is. Dat wordt aangeduid met een letter. G is het laagst, A++++ het hoogst. Op de voorkant vind je een samenvatting, die daarna wordt toegelicht. Ook vind je voorbeelden van wat je kunt doen om het energielabel te verbeteren. Dat varieert van spouwmuurisolatie tot een slimme thermostaat.

De hoogte van de letter is van belang. Het heeft invloed op de energiekosten en marktwaarde van het gebouw. Ga je een woning verkopen, verhuren of opleveren? Dan heb je een energielabel nodig. Een gunstige letter kan het proces versnellen. Trek je binnenkort in een woning, met een G? Ook dan heeft het nut om het energielabel van het huis te verbeteren.

Dat kan tot in een bepaalde mate. Het hoogste energielabel is A++++, maar die kun je alleen krijgen als je woning na 2011 is gebouwd. Ben je benieuwd welk label jouw woning nu heeft? Vraag een energielabel aan! Goed om te weten: dat is verplicht bij verkoop, verhuur of oplevering.

Energielabel verbeteren uitgelegd

Hoe kun je je energielabel verbeteren? Dat hangt af van de huidige staat van jouw woning. Vanaf energielabel F of G zijn er snelle sprongen te maken. Met een aantal aanpassingen zit je zo op C. Hoe hoger je komt, hoe lastiger het wordt. Van energielabel C naar A kan duurdere maatregelen vereisen. Maar het loont de moeite. Voorbeelden om je energielabel voor je huis of appartement te verbeteren:

  • Verwarmingsketel: gooi je oude cv-ketel eruit en stap over op een HR-ketel, combiketel of warmtepomp
  • Glas: houd warmte binnen met dubbelgas, drievoudig glas of HR++-isolatieglas
  • Isolatie: voorkom dat energie ontsnapt met dak-, gevel- of vloerisolatie
  • Zonnepanelen: wek eigen energie op met panelen op je dak
  • Ventilatie: overweeg een Warmte Terug Winnen installatie

Er is veel te doen om jouw energielabel voor je appartement of huis te verbeteren. Maar waar begin je? Welke maatregelen leveren het meeste op? En wat verdien je het snelste terug? We begrijpen dat je deze vragen hebt. Je kunt bij ons niet alleen een energielabel aanvragen, maar we helpen je ook om het energielabel te verbeteren. Neem contact met ons op voor advies!

Wat kun je verwachten?

Onze werkwijze

Icoon cijfer Afspraak maken

Label aangevraagd? Dan komen we graag bij je langs.

Icoon cijfer Bezoek brengen

In een dagdeel beoordelen we de energiezuinigheid van het gebouw.

Icoon cijfer Label aanmelden

We werken alle gegevens netjes uit en melden het gebouw aan.

Icoon cijfer Label opsturen

Is het energielabel binnen? Dan komt het direct jouw kant op!

Veelgestelde vragen