Snel geregeld

Energielabel B

Een woning met energielabel B heeft een ‘laag energieverbruik’. Het is het op-een-na zuinigste label. Er zijn al veel energiebesparende aanpassingen gedaan. Je kunt het echter nog een tandje opschroeven. We helpen je graag bij aanvraag én aanpassing van een label!

Energielabel

Heb je advies nodig?

Heb je een energielabel nodig? Het geeft je inzicht en handvatten om te verduurzamen. Als lokale energielabel-expert help ik je daarmee graag!
06 – 26 52 46 29
Albert - Energielabel Expert
Albert Energielabel Expert
Appartement
Al vanaf
€ 225,00
Energielabel appartement
Huis
Al vanaf
€ 325,00
Energielabel huis
Bedrijfspand
Al vanaf
€ 499,00
Energielabel bedrijfspand

Over energielabel B

Op het energielabel zie je hoe zuinig jouw pand is. Het wordt vergeleken met andere huizen of bedrijven. Je ontvangt het bij verkoop, verhuur of oplevering van een woning. Energielabel A++++ is het meest zuinig, energielabel G het minst. Na A komt B. Energielabel B is niet het meest duurzaam, maar het kan erger.

Een woning met energielabel B stamt doorgaans uit 1975 – 1985. Huizen uit deze tijd verbruiken gemiddeld 160 tot 190 kWh/m2. Ze zijn energiezuinig, maar niet extreem duurzaam. De belangrijkste maatregelen zijn al doorgevoerd. Denk aan een zuinige cv-ketel, HR++-glas en dak-, vloer- en spouwmuurisolatie. Maar er zijn ook nog verbeterpunten.

Heeft jouw woning energielabel B? Of heb je geen idee? Je komt erachter door jouw energielabel te laten bepalen. Dat is een vereiste bij verkoop, verhuur of oplevering. Maar het kan ook tussentijds van pas komen. Bijvoorbeeld als je wilt gaan verduurzamen.

Energielabel B verhogen

Als je jouw energielabel B wilt verbeteren, dan kun je verschillende aanpassingen doen. Deze staan vermeld op je energielabel. Er valt bijvoorbeeld met een warmtepomp of zonnepanelen winst te behalen. Hiermee haal je je rekening naar beneden en de woningwaarde omhoog. Hoe duurzamer, hoe aantrekkelijker. Een hoger energielabel werkt in je voordeel, om de volgende redenen:

 • Lage energierekening. Je verbruik is laag en daarmee je maandelijkse kosten ook.
 • Waardestijging. Een ‘0-op-de-rekening-woning’ is aantrekkelijk voor kopers.
 • Comfortabel wonen. Een aangename temperatuur in huis, dankzij goede isolatie.

Wil je weten of jouw woning energielabel B heeft? Of hoe je dit kunt verbeteren? Wij helpen je graag bij een labelaanvraag en duurzaamheidsadvies. Dat doen we snel, flexibel en vakkundig. We horen graag van je!

Wat kun je verwachten?

Onze werkwijze

Icoon cijfer Afspraak maken

Label aangevraagd? Dan komen we graag bij je langs.

Icoon cijfer Bezoek brengen

In een dagdeel beoordelen we de energiezuinigheid van het gebouw.

Icoon cijfer Label aanmelden

We werken alle gegevens netjes uit en melden het gebouw aan.

Icoon cijfer Label opsturen

Is het energielabel binnen? Dan komt het direct jouw kant op!

Veelgestelde vragen

 • Wat is een energielabel?

  Op het energielabel zie je hoe zuinig jouw pand is. Het wordt vergeleken met andere huizen of bedrijven. Je ontvangt het bij verkoop, verhuur of oplevering van een woning.

 • Wat zegt energielabel B?

  Een woning met energielabel B stamt doorgaans uit 1975 – 1985. Huizen uit deze tijd verbruiken gemiddeld 160 tot 190 kWh/m2. Ze zijn energiezuinig, maar niet extreem duurzaam. De belangrijkste maatregelen zijn al doorgevoerd. Denk aan een zuinige cv-ketel, HR++-glas en dak-, vloer- en spouwmuurisolatie. Maar er zijn ook nog verbeterpunten.

 • Hoe kan ik energielabel B verbeteren?

  Vraag je bij ons een energielabel aan? Dan krijg je binnen één werkdag een prijsindicatie. Het label zit binnen een week in je mailbox.