Snel geregeld

Energielabel C

Een woning met energielabel C heeft een ‘redelijk laag energieverbruik’. Het is lichtgroen. Dat betekent dat het zuinig is, maar zeker nog zuiniger kan. Voor kantoorpanden is minimaal energielabel C zelfs een verplichting. Achterhalen welk energielabel jij hebt of op zoek naar advies? Wij helpen je graag!

Energielabel

Heb je advies nodig?

Heb je een energielabel nodig? Het geeft je inzicht en handvatten om te verduurzamen. Als lokale energielabel-expert help ik je daarmee graag!
06 – 26 52 46 29
Albert - Energielabel Expert
Albert Energielabel Expert
Appartement
Al vanaf
€ 225,00
Energielabel appartement
Huis
Al vanaf
€ 325,00
Energielabel huis
Bedrijfspand
Al vanaf
€ 499,00
Energielabel bedrijfspand

Over energielabel C

Een energielabel geeft je informatie over de zuinigheid van jouw woning of bedrijfspand. Daarvoor wordt het vergeleken met andere gebouwen. De verkoper, verhuurder of ontwikkelaar verstrekt het aan jou. Of jij verstrekt het aan de koper, huurder of klant. Energielabel A++++ is het meest zuinig, energielabel G het minst. Energielabel C is onderdeel van de groenste drie.

Energielabel C is lichtgroen. Veel huizen in Nederland hebben een label met deze kleur. Ze zijn doorgaans gebouwd tussen 1965 en 1974. Het energieverbruik varieert van 190 – 250 kWh/m2. Een woning met energielabel C is redelijk energiezuinig. Dat komt meestal door de goede isolatie en dubbele beglazing. Verder is er nog genoeg ruimte voor verbetering.

Weet je niet welk energielabel jouw woning of kantoorpand heeft? Je moet een energielabel kunnen verstrekken bij verkoop, verhuur of oplevering van een gebouw. Maar je kunt ook andere redenen hebben. Bijvoorbeeld omdat je wilt verduurzamen. Of omdat de overheid bepaalde eisen stelt.

Energielabel verhogen

Wist je dat het voor kantoren verplicht is om minimaal energielabel C te hebben? Dit is verplicht vanaf 1 januari 2023. Elk kantoorpand moet voldoen aan deze eis.

Met elk energielabel, lager dan A+++, kun je bezuinigen op je verbruik. Bij energielabel C zijn vaak nog geen duurzame energiebronnen ingezet, zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Deze wel benutten, levert je een aantal voordelen op:

 • Lage energierekening. Je verbruik is laag en daarmee je maandelijkse kosten ook.
 • Waardestijging. Een ‘0-op-de-rekening-woning’ is aantrekkelijk voor kopers.
 • Comfortabel wonen. Aangename temperatuur in huis, dankzij goede isolatie.

Ben je benieuwd welk energielabel jouw woning heeft? Of hoe je deze kunt aanpassen? Wij vragen een energielabel voor je aan én helpen je om deze te verbeteren. Je kunt van ons snelheid, eerlijkheid en betrouwbaarheid verwachten.

Wat kun je verwachten?

Onze werkwijze

Icoon cijfer Afspraak maken

Label aangevraagd? Dan komen we graag bij je langs.

Icoon cijfer Bezoek brengen

In een dagdeel beoordelen we de energiezuinigheid van het gebouw.

Icoon cijfer Label aanmelden

We werken alle gegevens netjes uit en melden het gebouw aan.

Icoon cijfer Label opsturen

Is het energielabel binnen? Dan komt het direct jouw kant op!

Veelgestelde vragen

 • Wat is een energielabel?

  Op het energielabel zie je hoe zuinig jouw pand is. Het wordt vergeleken met andere huizen of bedrijven. Je ontvangt het bij verkoop, verhuur of oplevering van een woning.

 • Wat zegt energielabel C?

  Energielabel C is lichtgroen. Veel huizen in Nederland hebben een label met deze kleur. Ze zijn doorgaans gebouwd tussen 1965 en 1974. Het energieverbruik varieert van 190 – 250 kWh/m2. Een woning met energielabel C is redelijk energiezuinig. Dat komt meestal door de goede isolatie en dubbele beglazing. Verder is er nog genoeg werk aan de winkel.

 • Hoe kan ik energielabel C verbeteren?

  Vraag je bij ons een energielabel aan? Dan krijg je binnen één werkdag een prijsindicatie. Het label zit binnen een week in je mailbox.