Gewoon, snel en goed

Energielabel aanvragen in Leusden

Ben je een trotse bewoner van het pittoreske Leusden of heb je wellicht een kantoorruimte binnen haar bedrijfszones? Voordat je overgaat tot verkoop, verhuur of oplevering van je vastgoed, is het belangrijk om een energielabel te bemachtigen. Wil je zo’n label in Leusden verkrijgen? Wij zorgen voor een efficiënte en vakkundige aanpak. Aan jou de keus om de stap te zetten.

Zonnepanelen woning

Heb je advies nodig?

Heb je een energielabel nodig? Het geeft je inzicht en handvatten om te verduurzamen. Als lokale energielabel-expert help ik je daarmee graag!
06 – 26 52 46 29
Albert - Energielabel Expert
Albert Energielabel Expert
Appartement
Al vanaf
€ 225,00
Energielabel appartement
Huis
Al vanaf
€ 325,00
Energielabel huis
Bedrijfspand
Al vanaf
€ 499,00
Energielabel bedrijfspand

Woning in Leusden

Zit je eraan te denken om je huis in Leusden te verkopen of te verhuren? Vergeet dan niet dat een energielabel verplicht is. Voor het verkrijgen van dit label in Leusden heb je een gecertificeerd expert nodig, en wij kunnen je daarbij van dienst zijn. Onze grondige inspectie van je woning richt zich op zaken als isolatie, het verwarmingssysteem en geïmplementeerde verduurzamingsinitiatieven. Aan de hand hiervan wordt het energielabel bepaald.

Heeft jouw woning al een energielabel dat niet ouder is dan tien jaar? Indien er geen grote veranderingen aan de woning zijn gemaakt, is een update wellicht overbodig. Toch kan het in bepaalde situaties lonen om een vernieuwd label aan te vragen. Een hoger energielabel kan namelijk de aantrekkelijkheid van je huis in Leusden vergroten. Dit label verschaft potentiële kopers of huurders informatie over:

  • Hoe energie-efficiënt de woning is, vaak uitgedrukt in een letterwaardering. Een woning met bijvoorbeeld een A-label kan de verkoopwaarde positief beïnvloeden.
  • Aanbevelingen voor mogelijke verduurzamingsacties, waardevol voor de nieuwe bewoners.
  • Specifieke gegevens over het actuele energiegebruik en de duurzaamheidsingrepen die al zijn gedaan, zodat men een goede inschatting kan maken van toekomstige energiekosten.

Met ons is het traject voor het verkrijgen van een energielabel in Leusden eenvoudig en gestroomlijnd. Binnen een dag geven we je een kostenoverzicht, en na onze inspectie heb je het label meestal binnen een week in handen.

Bedrijfspand in Leusden

Ga je jouw bedrijfspand in Leusden binnenkort verkopen of verhuren? Voor utiliteitsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 50 m2 is een energielabel noodzakelijk. Echter, deze verplichting is niet van toepassing op monumenten.

Denk je aan een energielabel in Leusden? Je bent bij ons aan het juiste adres. Met onze BRL9500-3 certificering garanderen we vakkundigheid en expertise. Binnen één werkdag ontvang je van ons een duidelijke kostenopgave. Na onze grondige inspectie van jouw pand, kun je meestal binnen een week je energielabel verwachten.

Is de oppervlakte van jouw bedrijfsgebouw meer dan 100 m2? Zorg dan dat het voldoet aan de minimale eis van energielabel C, dat sinds 2023 verplicht is. Voor het verkrijgen van een energielabel in Leusden zit je goed bij ons, maar we bieden ook gedegen advies over mogelijke verduurzamingsstappen. Jouw wensen staan centraal!

Voor grotere panden, vanaf 250 m2, die regelmatig bezoekers ontvangen zoals winkels, is het niet enkel verplicht om een energielabel in Leusden aan te vragen, maar moet dit label ook zichtbaar worden gemaakt. Een ideale plek hiervoor is bijvoorbeeld de entree. Wil je hier meer over weten? Twijfel niet en laat van je horen!

Wat kun je verwachten?

Onze werkwijze

Icoon cijfer Afspraak maken

Label aangevraagd? Dan komen we graag bij je langs.

Icoon cijfer Bezoek brengen

In een dagdeel beoordelen we de energiezuinigheid van het gebouw.

Icoon cijfer Label aanmelden

We werken alle gegevens netjes uit en melden het gebouw aan.

Icoon cijfer Label opsturen

Is het energielabel binnen? Dan komt het direct jouw kant op!

Veelgestelde vragen