Snel geregeld

Energielabel D

Een woning met energielabel D heeft een ‘gemiddeld energieverbruik’. Het is het eerste niet-groene energielabel. Dat betekent dat je met energielabel D relatief hoge kosten hebt, maar ook eenvoudig je rekening kunt verlagen. Wij helpen je graag bij een labelaanvraag of -aanpassing!

Energielabel

Heb je advies nodig?

Heb je een energielabel nodig? Het geeft je inzicht en handvatten om te verduurzamen. Als lokale energielabel-expert help ik je daarmee graag!
06 – 26 52 46 29
Albert - Energielabel Expert
Albert Energielabel Expert
Appartement
Al vanaf
€ 225,00
Energielabel appartement
Huis
Al vanaf
€ 325,00
Energielabel huis
Bedrijfspand
Al vanaf
€ 499,00
Energielabel bedrijfspand

Over energielabel D

In één oogopslag zien hoe energiezuinig je woning is? Dat is het doel van een energielabel. Energielabel A++++ is het meest zuinig, energielabel G het minst. Energielabel D zit daar precies tussenin. Het is een gemiddeld energielabel. D hoort niet bij de ‘groene’ labels, maar valt ook buiten de ‘rode’ labels.

Heeft jouw woning energielabel D, dan ben je op de goede weg. Maar de bestemming is nog niet bereikt. Energielabel D komt vaak voor bij woningen uit 1975 – 1982. Deze hebben een gemiddeld energieverbruik van 250 – 290 kWh/m2. De isolatie is matig, ramen bevatten enkel glas en de cv-ketel is verouderd. Er is werk aan de winkel!

Dat is zelfs verplicht, als het om een bedrijfspand gaat. Elk kantoorgebouw moet vanaf 1 januari 2023 minimaal energielabel C hebben. Dat is zo vastgesteld vanuit de overheid. Ben je benieuwd of je daar al bent? Vraag dan een label bij ons aan!

Energielabel verhogen

Weten welk energielabel je hebt, is ook relevant als je wilt verduurzamen. Wat je kunt doen, staat op het label. Bij energielabel D is dat bijvoorbeeld het aanbrengen van dak-, gevel- en muurisolatie. Het aanschaffen van een zuinige cv-ketel. Of zonnepanelen op je dak laten leggen. Met allerlei aanpassingen kun je je energielabel verhogen. Waarom je daar moeite voor zou doen?

 • Lage energierekening. Je verbruik is laag en daarmee je maandelijkse kosten ook.
 • Waardestijging. Een ‘0-op-de-rekening-woning’ is aantrekkelijk voor kopers.
 • Comfortabel wonen. Een aangename temperatuur in huis, dankzij goede isolatie.

Weet je niet welk energielabel jouw woning heeft? Dat kun je niet zelf berekenen. Wij vragen het graag voor je aan. Daarnaast kunnen we je voorzien van duurzaamheidsadvies. Snelheid, deskundigheid en betrouwbaarheid kenmerkt onze werkwijze. Laat weten wat jij nodig hebt!

Wat kun je verwachten?

Onze werkwijze

Icoon cijfer Afspraak maken

Label aangevraagd? Dan komen we graag bij je langs.

Icoon cijfer Bezoek brengen

In een dagdeel beoordelen we de energiezuinigheid van het gebouw.

Icoon cijfer Label aanmelden

We werken alle gegevens netjes uit en melden het gebouw aan.

Icoon cijfer Label opsturen

Is het energielabel binnen? Dan komt het direct jouw kant op!

Veelgestelde vragen

 • Wat is een energielabel?

  Op het energielabel zie je hoe zuinig jouw pand is. Het wordt vergeleken met andere huizen of bedrijven. Je ontvangt het bij verkoop, verhuur of oplevering van een woning.

 • Wat zegt energielabel D?

  Heeft jouw woning energielabel D, dan ben je op de goede weg. Maar de bestemming is nog niet bereikt. Energielabel D komt vaak voor bij woningen uit 1975 – 1982. Deze hebben een gemiddeld energieverbruik van 250 – 290 kWh/m2. De isolatie is matig, ramen bevatten enkel glas en de cv-ketel is verouderd. Er is werk aan de winkel!

 • Hoe kan ik energielabel D verbeteren?

  Vraag je bij ons een energielabel aan? Dan krijg je binnen één werkdag een prijsindicatie. Het label zit binnen een week in je mailbox.