Verkoop, verhuur of lever je een nieuwbouwwoning op? Dan is een energielabel verplicht, vanaf 50 m2. Als de woning opgeleverd wordt, is dit de verantwoordelijkheid van de bouwer. Ga je het als particulier later verder verkopen of verhuren? Vergeet dit dan niet aan te vragen. Wij regelen het in beide gevallen graag voor je!
Oplevering van nieuwbouwwoning
Voor elke nieuwbouwwoning is een energielabel verplicht, monumenten uitgezonderd. Dat geldt voor woningen, maar ook voor appartementen, vanaf 50 m2. Is de woning nog in aanbouw? Dan krijg het een EPA-label. Dat staat voor: ‘Energie Prestaties Advies’. Het is een voorlopig label, dat aangeeft hoe energiezuinig de woning gebouwd wordt.
In de huidige tijd worden nieuwbouwwoningen energiezuinig of -neutraal gebouwd. Het EPA-label zal meestal A of hoger zijn. Een A++++ woning is volledig duurzaam.
Alle nieuwbouwwoningen die worden opgeleverd, krijgen een definitief energielabel. Dat is verplicht sinds 2015. Het kan voorkomen dat de letter dan nog veranderd, door mee- of tegenvallers in de bouwfase. Het energielabel voor de nieuwbouwwoning wordt altijd geleverd door de verkoper.
Wordt de woning binnenkort opgeleverd? Dan is dat dus de aannemer of projectontwikkelaar. Heb je als bouwpartij meerdere energielabels voor nieuwbouwwoningen nodig? Wij leveren snel, goed en voor een eerlijke prijs. Mét korting bij een grotere afname. Dat is nog eens voordelig.
Verkoop van nieuwbouwwoning
Ben je als particulier van plan het huis te verkopen of verhuren? Dan moet je dus zelf zorgen voor een energielabel van de nieuwbouwwoning. Check eerst even of het label dat je hebt gekregen bij de oplevering verlopen is. Een energielabel van een nieuwbouwwoning is tien jaar geldig.
Vergeet ook niet te achterhalen of je in de tussentijd de woning niet verder verduurzaamd hebt. Dan is het raadzaam om een nieuw energielabel voor je nieuwbouwwoning aan te vragen. Een energielabel met A of hoger heeft namelijk een aantal voordelen:
- Het laat zien wat het energieverbruik van de woning is, zo krijg je een indicatie van je toekomstige rekening
- Het somt op welke energiebesparende maatregelen al genomen zijn en geeft suggesties om de woning verder te verduurzamen
- Het stimuleert/versnelt de latere verkoop of verhuur van de woning, doordat de waarde verhoogt wordt
Om een energielabel voor je nieuwbouwwoning aan te vragen heb je een erkende adviseur nodig. Wij zijn gecertificeerd, werken snel en communiceren duidelijk. Vraag je een label aan? Dan krijg je binnen één dag een prijsindicatie. Als we langs geweest zijn, ontvang je het label binnen één week.
Wat kun je verwachten?
Onze werkwijze
Veelgestelde vragen
-
Is een energielabel voor je nieuwbouwwoning verplicht?
Ja. Je moet een energielabel over kunnen dragen bij verkoop, verhuur of oplevering.
-
Welk energielabel heeft mijn nieuwbouwwoning (in aanbouw)?
Is de woning nog in aanbouw? Dan krijg het een EPA-label. Dat staat voor: ‘Energie Prestaties Advies’. Het is een voorlopig label, dat aangeeft hoe energiezuinig de woning gebouwd wordt.
In de huidige tijd worden nieuwbouwwoningen energiezuinig of -neutraal gebouwd. Het EPA-label zal meestal A of hoger zijn. Alle nieuwbouwwoningen die worden opgeleverd, krijgen een definitief energielabel. Het kan voorkomen dat de letter dan nog veranderd.
Je kunt hier een energielabel aanvragen. We controleren graag voor je of je huis al een energielabel heeft én wat de uitkomst van het energielabel is.
-
Hoe bepaal ik het energielabel van mijn nieuwbouwwoning?
Een energielabel wordt door een gecertificeerd adviseur bepaald. Wij komt graag bij je langs en beoordelen het energieverbruik van je huis. Aan de hand van het invoeren van aantoonbare gegevens in specifieke software wordt het definitieve energielabel bepaald.